PUBLICACIONS 2020

Espècies d’espais, viatges, geografies

Dolors Perarnau ha publicat els articles “L’espai en blanc de la literatura. A propòsit de ‘Cap a Tirèsies’ i ‘El buit i la novel·la’ de Víctor Sunyol” a: Espècies d’espais, viatges, geografies. Rivista Italiana di Studi Catalani (Numero speziale), E. Bou, L. Carol Geronès, G. Gavagnin, E. Pistolesi i S. Sari (eds.), Alessandria: Edizioni dell’Orso, … Continua llegint «Espècies d’espais, viatges, geografies»
Posted on

Àusias March o el conflicte humà de l’amor

Dolors Peranau Vidal participa amb el seu article “Àusias March o el conflicte humà de l’amor” al volum Martín González Fernández et. al. (eds.), Filosofía de la Amistad. De amicitia. Amistad en la Filosofía Medieval e de inicios de la Modernidad, V. N. Famaliçao: Húmus, 2020, (pp. 357-371). Més informació aquí 
Posted on

Des d’un lloc altre

  Dolors Perarnau Vidal ha publicat, a la revista de poesia Reduccions número 115, l’article “Des d’un lloc altre. A propòsit de l’antologia Des de quin on? de Víctor Sunyol”, (pp. 178-196). A partir de l’autoantologia Des de quin on?, aquest article descriu l’evolució de la poètica de Víctor Sunyol. Així mateix, es van assenyalant diverses connexions … Continua llegint «Des d’un lloc altre»
Posted on

Crime Fiction and the Environment

El llibre The Routledge Companion to Crime Fiction (London and New York: Routledge, 2020), coordinat per Janice Allan, Jesper Gulddal, Stewart King i Andrew Pepper, es construeix a partir de 45 capítols on diversos especialistes aporten visions innovadores entorn d’aquest gènere clàssic. Marta Puxan Oliva hi publica el capítol “Crime Fiction and the Environment”, (pàgines … Continua llegint «Crime Fiction and the Environment»
Posted on

Advances in English and American Studies

Publicació, en accés obert, del llibre “Advances in English and American Studies: Current  Developments, Future Trends”, de la UCOPress, Editorial Universidad de Córdoba. Miquel Pomar hi participa amb el capítol The Romantic Tourist Novel and the Commodification of the Exotic, escrit conjuntament amb Paloma Fresno-Calleja, Eva María Pérez-Rodríguez i Pilar Villar-Argáiz. Aquest volum ha estat … Continua llegint «Advances in English and American Studies»
Posted on

Gabriel Alomar, Obres completes VI

L’editorial Moll ha publicat Articles a La Veu de Catalunya. Articles a El Poble Català. La pena de mort i altres assaigs (Vol. 6 de les obres completes), un recull d’articles que Gabriel Alomar va publicar a La Veu de Catalunya entre 1899 i 1906 i al diari barceloní El Poble Català entre el 1911 i el 1916. Pere … Continua llegint «Gabriel Alomar, Obres completes VI»
Posted on

Article Al marge de l’escriptura

Publicació, en accés obert, de l’article “Al marge de l’escriptura. Lectura de Cap a Tirèsies de Víctor Sunyol”, de Dolors Perarnau, al número 42 de la revista Estudis Romànics (2020). Accés a l’article
Posted on

Article The back side of the postcard

Publicació, en accés obert, de l’article “The back side of the postcard: Subversion of the island tourist gaze in the contemporary Mallorcan imaginary”, de Mercè Picornell, al vol. 15 (2) de la revista Island Studies Journal (2020). L’article forma part del monogràfic “Silk Road archipelagos: Islands in the Belt & Road Initiative”, coordinat per Adam Grydehøj, … Continua llegint «Article The back side of the postcard»
Posted on

Cultural Translation, universality and emancipation

  Publicació, en accés obert, de l’article “Cultural Translation, universality and emancipation”, de Caterina Calafat i Gabriel Dols, al vol. 12:2, pàgs. 92-105 de la revista Translation & Interpreting (2020). L’article forma part del monogràfic “The politics of translation and the translation of politics”. Accés a la revista
Posted on

Aina Moll i Marquès

Pilar Arnau i Segarra. Aina Moll i Marquès. Filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana. (Palma: Ajuntament de Palma, 2020). Pilar Arnau i Segarra ha publicat la biografia Aina Moll i Marquès, filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana, editada per l’Ajuntament de Palma dins de … Continua llegint «Aina Moll i Marquès»
Posted on

Poemas Dramáticos e Pictopoemas

Perfecto E. Cuadrado (ed.). Mário Cesariny: Poemas Dramáticos e Pictopoemas. (Lisboa: Assírio & Alvim, 2020). Poemas Dramáticos e Pictopoemas, reuneix peces teatrals, poemes dramàtics i els pictopoemes de Mário Cesariny. A més de les obres Consultório do Dr. Pena e do Dr. Pluma, Um Auto para Jerusalém, Titânia e o guião cinematográfico A Norma de Bellini, aquest llibre … Continua llegint «Poemas Dramáticos e Pictopoemas»
Posted on

Sumar les restes

Mercè Picornell. Sumar les restes. Ruïnes i mals endreços en la cultura catalana postfranquista (Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2020). El tòpic associat a les ruïnes ha anat refigurant-se al llarg dels segles per tal de donar compte de la diversitat de sentits atribuïbles a l’absència, la fragmentació o la incompletesa que defineixen la … Continua llegint «Sumar les restes»
Posted on

Article sobre poesia i emocions proscrites

Publicació, en accés obert, de l’article “Emocions proscrites: escriptura, gènere, afectes i algunes veus de la poesia catalana contemporània”, de Margalida Pons, al número 22 de la revista 452ºF (2020). L’article forma part del monogràfic “Pensament literari català”, coordinat per Manel Ollé, i parteix de la intersecció de la teoria dels afectes amb els estudis … Continua llegint «Article sobre poesia i emocions proscrites»
Posted on