PUBLICACIONS 2019

Wittgenstein i la poètica del silenci

Publicació, en accés obert, de l’article “Ludwig Wittgenstein i la poètica del silenci contemporània”, de Dolors Perarnau Vidal, a l’Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, Vol. XXX, p. 169-177 (2019). Accés a l’article
Posted on

Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció

El llibre Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció (París: Éditions Hispaniques, 2019), coordinat per Marc Audí, Glòria Bordons i Lis Costa, analitza la poesia experimental catalana, espanyola i internacional des de l’òptica doble de l’acadèmia i de la creació. Margalida Pons hi publica el capítol “Altres poètiques: els textos escàpols d’una escriptura centrífuga”- Cobertes i … Continua llegint «Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció»
Posted on

Volum “Formas de la alteridad…”

Publicació del volum Formas de la alteridad en la cultura contemporánea: la ruptura de límites y fronteras, editat per Miquel Cruz Morente i Ivan Gisbert López ( Berlin: Peter Lang, 2019). Margalida Pons hi contribueix amb el capítol “Aliados animales: género y formas refractadas de alteridad”. El llibre és el resultat del VII Seminari d’Estudis … Continua llegint «Volum “Formas de la alteridad…”»
Posted on

Pau Faner, fabulador

Pilar Arnau ha editat, juntament amb Ismael Pelegrí i Josefina Salord, el volum Pau Faner, fabulador (Lleida: Punctum & Institut Menorquí d’Estudis, 2019). El llibre recull una selecció de les aportacions presentades al congrés dedicat a Pau Faner que tingué lloc a Ciutadella el novembre de 2017. Inclou conferències de Julio Peñate i Àlex broch, … Continua llegint «Pau Faner, fabulador»
Posted on

Impossibilia. Revista Internacional de Estudios Literarios

Mercè Picornell ha publicat, en accés obert, l’article “Territorios y transformaciones interdisciplinares: la recepción (paródica) de la obra de Oscar Lewis” a Impossibilia. Revista Internacional de Estudios Literarios, 18 (2019). El resum de l’article sintetitza el treball així: “La interdisciplinariedad, en los estudios literarios, ha sido tanto celebrada como un avance hacia la consideración de … Continua llegint «Impossibilia. Revista Internacional de Estudios Literarios»
Posted on

Els Marges. Revista de Llengua i Literatura (núm. 117)

El número 17 de Els Marges. Revista de Llengua i Literatura, publicat a l’abril de 2019, inclou un article de Dolors Perarnau titulat “Víctor Sunyol o la (im)possibilitat de dir”. Més informació
Posted on

Ágora. Papeles de Filosofía

Publicació del vol. 38 (núm. 1, 2019) de la revista Ágora. Papeles de Filosofía, del Departament de Filosofia de la Universitat de Santiago de Compostela. El número inclou un article de Dolors Perarnau sobre el límit de l’alteritat en el discurs de la filosofia: “A escritura do límite. Kierkegaard ante Kant e Hegel”. Més informació
Posted on

Monogràfic Journal of Catalan Studies

Monogràfic “Limits and Extensions of the Subject in Contemporary Iberian Culture” (Journal of Catalan Studies, 21 [2019]), coordinat per Margalida Pons. El clúster conté una selecció dels treballs presentats al congrés Limits and Extensions of the Subject (Fitzwilliam College, Universitat de Cambridge, juliol de 2017), organitzat per LiCETC en el marc del projecte de recerca … Continua llegint «Monogràfic Journal of Catalan Studies»
Posted on

Monogràfic revista Kamchatka

“Experimentación poética y contracultura en contextos dictatoriales ibéricos y latinoamericanos”, monogràfic de Kamchatka. Revista de análisis cultural, 12 (2019) coordinat per M. Victòria Parra i Mercè Picornell. El dossier reuneix set articles i una antologia comentada de textos que representen formes creatives d’experimentació, sovint unides a la contracultura, en contextos dictatorials iberoamericans de finals del … Continua llegint «Monogràfic revista Kamchatka»
Posted on

Perspetivas críticas sobre os estudos ibéricos

Cristina Martínez Tejero i Santiago Pérez Isasi (ed.). Perspetivas críticas sobre os estudos ibéricos (Venècia: Edizioni Ca’Foscari, 2019). El volum reuneix algunes de les contribucions presentades al congrés “Os estudos ibéricos a partir da periferia. Desafios epistemológicos e novos olhares nos estudos galegos, bascos e catalães”, celebrat a la Universitat de Lisboa el març de … Continua llegint «Perspetivas críticas sobre os estudos ibéricos»
Posted on

Lletres de Carles Hac Mor, imatges d’un iconoclasta

Margalida Pons (ed.). Lletres de Carles Hac Mor. Imatges d’un iconoclasta (Girona: Documenta Universitaria, 2019). El volum recull algunes de les ponències i microponències presentades a dos encontres sobre Carles Hac Mor celebrats a Girona i a Lleida entre el desembre de 2017 i el març de 2018. Els col·laboradors són, per ordre alfabètic, Vicenç … Continua llegint «Lletres de Carles Hac Mor, imatges d’un iconoclasta»
Posted on