PUBLICACIONS 2022

Capítol de Margalida Pons sobre Dolors Miquel

Desembre de 2022. Margalida Pons publica el capítol “Desnaturant la catarsi: la doble apel·lació en la poesia de Dolors Miquel”. El treball recull la ponència presentada a la jornada “Dolors Miquel: tradició i inconformisme. Una poètica de la transformació”, celebrada a l’Institut d’Estudis Catalans el març de 2022. Referència bibliogràfica: Pons, Margalida (2022). “Desnaturant la … Continua llegint «Capítol de Margalida Pons sobre Dolors Miquel»
Posted on

A Companion to Spanish Environmental Cultural Studies

El desembre de 2022 ha aparegut el volum A Companion to Spanish Environmental Cultural Studies, editat per Luis I. Prádanos (Tamesis, Boydell&Brewer). Es tracta d’un recull d’articles sobre àmbits d’aplicació dels estudis ambientals i l’ecocrítica en el context hispànic. Mercè Picornell (LiCETC) hi publica un article escrit conjuntament amb Cristina Martínez Tejero “From Pleasant Difference … Continua llegint «A Companion to Spanish Environmental Cultural Studies»
Posted on

Contemporary Poetry and Affect Studies / Poesia contemporània i estudis afectius

Novembre de 2022. Publicació del monogràfic “Contemporary Poetry and Affect Studies: Theoretical Approaches and Readings / Poesia contemporània i estudis afectius: aproximacions teòriques i lectures”, número especial de la revista Culture, Language and Representation / Cultura, Lenguaje y Representación, vol. 29 (2022). Editores convidades: Caterina Calafat i Margalida Pons. Articles de Ferran Benaiges & Cristina … Continua llegint «Contemporary Poetry and Affect Studies / Poesia contemporània i estudis afectius»
Posted on

Ressenya de la trajectòria del grup LiCETC a Estudis Romànics

Maria Palmer Clar ha publicat una ressenya de la trajectòria del grup de recerca LiCETC a la revista Estudis Romànics (2022). Referència de la publicació: Palmer i Clar, Maria. «Una travessada per les aigües de LiCETC. Descripció de la trajectòria del grup de recerca Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius». Estudis Romànics, 2022, Vol. 44, … Continua llegint «Ressenya de la trajectòria del grup LiCETC a Estudis Romànics»
Posted on

Llucia Serra ressenya “Vint-i-dues aproximacions a la traïció”

Llucia Serra publica una ressenya de la monografia Vint-i-dues aproximacions a la traïció com a tema literari. Per a una anàlisi global de “Vint-i-dos contes” de Mercè Rodoreda de Catalina Mir (Barcelona: Institut d’Estudis Catalans, 2021) al número 28 de Lectora. Revista de Dones i Textualitat (2022). Referència: Serra Ferre, L. 2022. Vint-i-dues aproximacions a … Continua llegint «Llucia Serra ressenya “Vint-i-dues aproximacions a la traïció”»
Posted on

Míriam Gómez Vegas, nova secretària de la revista Cuadernos de ALEPH

Míriam Gómez Vegas és la nova secretària de la revista científica Cuadernos de ALEPH. A més a més, també és Vocal a la Junta Directiva d’ALEPH (Asociación de Jóvenes Investigadores de la Literatura Hispánica). Informació sobre la revista aquí.
Posted on

Approaches to Contemporary Poetry and Affect

2022. Publicat el monogràfic “Approaches to Contemporary Poetry and Affect”, coordinat per Eva Bru-Domíngez i Mercè Picornell per al Bulletin of Contemporary Hispanic Studies (vol. 4:1, 2022) com a part del projecte PoAf. Articles d’Enric Bou, Laura Torres Bauzà, Alberto López Martín, Irene Mira Navarro, Meri Torras Francès i Miguel García. https://www.liverpooluniversitypress.co.uk/journals/issue/6672 Més informació sobre … Continua llegint «Approaches to Contemporary Poetry and Affect»
Posted on

Monogràfic “Novela global”

Marta Puxan Oliva participa en el monogràfic Novela global: perspectivas desde el campo literario (coordinat per Neus Rotger i publicat per la revista ÍNSULA, número 903), amb l’article La novela contemporánea y la producción del espacio global. Més informació: insula.es/ver-revista/75274
Posted on

The Female Poet Creates Spirals: A Question of Nomadism?

Noèlia Díaz Vicedo publica “The Female Poet Creates Spirals: A Question of Nomadism?” a la revista European Journal of Women’s Studies, Volume: 29 issue: 1, pages(s): 155-189. Es pot trobar l’article aquí.
Posted on

Valente Epistolar

Dolors Perarnau ha participat en el volum “Valente Epistolar. (Correspondencias de José Ángel Valente con sus amistades)”, editat per la Càtedra Valente de la Universitat de Santiago de Compostela, amb el capítol sobre les tres cartes inèdites del poeta i filòsof Ramon Xirau: “De Ramon Xirau a José Ángel Valente. Tres cartas y muchas correspondencias“. 
Posted on

Article “Superando la patografía”

Mercè Picornell ha publicat l’article «Superando la patografía. La honestidad del relato no fiable en tres historias gráficas sobre salud mental». Uniandes Journals, 15(25), gener de 2022. DOI: https://doi.org/10.25025/perifrasis202213.25.07 Abstract: La “verdad” o “fiabilidad” de los relatos autobiográficos sobre enfermedades ha sido un tema reiterado en las caracterizaciones de lo patográfico. En este artículo, el … Continua llegint «Article “Superando la patografía”»
Posted on