Activitats 2018

Simposi Trias – Maria Aurèlia Capmany: escriptura i pensament

Catalina Mir i Irene Zurrón han participat al Simposi Trias “Maria Aurèlia Capmany: escriptura i pensament”, celebrat a Barcelona els dies 7, 8 i 9 de novembre de 2018. L’activitat, que forma part dels actes de l’Any Maria Aurèlia Capmany, ha estat coorganitzada per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de … Continua llegint «Simposi Trias – Maria Aurèlia Capmany: escriptura i pensament»
Posted on

Congrés Internacional “Víctimes i agressores. Violència i gènere(s) a la narrativa criminal”

Catalina Mir ha participat al Congrés Internacional “Víctimes i agressores. Violència i gènere(s) a la narrativa criminal”, coorganitzat per ADHUC–Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat i el projecte de recerca “Víctimes i agressores. Representacions de la violència a la narrativa criminal escrita per dones” (VANACEM) (FEM 2014-55057-P). El congrés s’ha celebrat a la Universitat de … Continua llegint «Congrés Internacional “Víctimes i agressores. Violència i gènere(s) a la narrativa criminal”»
Posted on

XII Congrés de l’AISC

Dolors Perarnau ha participat al XII congrés de l’Associazione italiana di studi catalani (AISC), titulat “Specie di Spazi, Viaggi e Geografia”. A la trobada, organitzada amb el propòsit d’analitzar de manera transversal qualsevol aspecte de la cultura catalana a través de les nocions d’espai, viatge i geografia, Perarnau hi ha presentat la comunicació “El buit … Continua llegint «XII Congrés de l’AISC»
Posted on

Congresso Internacional Palavra-Imagem

II Congresso Palavra/Imagem: justaposições, conjunções, (com)fusões: Do Barroco à Modernidade. Organitzat per Perfecto Cuadrado (LiCETC), Lourdes Pereira i Antonio Bernat. Arxiu del Regne de Mallorca, 10-13 de desembre de 2018. Ponents: Margalida Pons (LiCETC), António Gonçalves, Cláudia R. Sampaio, Michele Rocha, Raúl Perez, Filipa Soares, Fernando Aguiar, Pablo del Barco, Patricia Trapero, Damià Pons, Ambra … Continua llegint «Congresso Internacional Palavra-Imagem»
Posted on

Seminari Cussen-Labraña

Seminari «Vacíos y disoluciones en la poesía contemporánea chilena». A càrrec de Marcela Labraña (Pontificia Universidad Católica de Chile) i Felipe Cussen (Universidad de Santiago de Chile). El dimecres 12 de desembre del 2018 a les 18h a la Sala de Reunions de l’edifici Ramon Llull, Campus de la UIB.
Posted on

Seminari Leslie Harkema

Seminari: «Babel, utopía, colaboración, pentecostés. Pensamiento sobre la traducción en el contexto ibérico a principios del siglo XX», a càrrec de Leslie Harkema (Department of Spanish and Portugueses, Yale University). Dimecres 28 de novembre del 2018, a les 16 h, a la Sala de Juntes (Edifici Ramon Llull).
Posted on

Congrés SELICUP 2018

El grup LiCETC ha participat en l’organització del congrés de la Sociedad para el Estudio de la Literatura y Cultura Popular (SELICUP), dirigit pels professors José Igor Prieto i Rubén Jarazo (UIB) i celebrat al Port de Pollença l’octubre de 2018. Hi han col·laborat Margalida Pons (comitè organitzador), Miquel Pomar-Amer (presentació d’una comunicació) i Mercè … Continua llegint «Congrés SELICUP 2018»
Posted on

Participació al congrés de l’ACS a Bristol

Margalida Pons participa al congrés anual de l’Anglo-Catalan Society (en l’edició de 2018, celebrat a la Universitat de Bristol) amb la comunicació “Escriptura i intenció des d’una teoria no expressiva de les arts: el cas de Carles Hac Mor”. Programa.
Posted on

Seminari ‘Idees del subjecte’

Seminari vinculat al projecte de recerca FFI2015-65110-P. Universitat de les Illes Balears, 20 i 21 de setembre de 2018. Programa Ponents Díptic del seminari per imprimir Inscripció i matrícula
Posted on

Jornades Josep M. Llompart

Jornades d’estudi “Josep M. Llompart: presència i incidència en el teixit cultural”, organitzades conjuntament pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, pel grup de recerca LiCETC i pel Servei d’Activitats Culturals de la UIB. 18 i 19 d’octubre de 2018, Facultat de Filosofia i Lletres, Campus de la UIB. Coordinació: Margalida Pons (LiCETC).   … Continua llegint «Jornades Josep M. Llompart»
Posted on

Els encontres de la Càtedra: Fina Miralles

Participació en la sessió sobre Fina Miralles organitzada per la Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona. Facultat de Lletres UdG, 27 de novembre de 2018. Coordinació: Lluïsa Faixedas. Ponents: Maia Creus, Maria Josep Balsach, Marta Pol, Celia Vara, Assumpta Bassas i Margalida Pons (LiCETC).
Posted on

II Congresso Internacional Palavra/Imagem

Perfecto Cuadrado dirigeix, juntament amb Antonio Bernat i Lourdes Pereira, el ‘II Congresso Internacional Palavra/Imagem. Juxtaposições, conjunções, (con)fusões. Do Barroco à Modernidade. Homenagem a Ana Hatherly’ (Universitat de les Illes Balears, 10-13 de desembre de 2018). Margalida Pons hi imparteix la ponència “La iconicitat com a forma de resistència i subjectivació: el gir visual en … Continua llegint «II Congresso Internacional Palavra/Imagem»
Posted on

Seminari

“Vacíos y disoluciones en la poesía chilena contemporánea”, per Felipe Cussen (Universidad de Santiago de Chile) i Marcela Labraña (Pontificia Universidad Católica de Chile), 12 de desembre, Facultat de Filosofia i Lletres, Campus de la UIB.
Posted on

Defensa de tesi doctoral

Defensa de la tesi doctoral “La mirada de l’altre: representacions dels subjectes transfronterers en la novel·la mallorquina contemporània (1968-2008)” Autor: Xavier M. Barceló Piña Directora: Margalida Pons Jaume Data: 17 de juliol de 2018, Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat de les Illes Balears
Posted on

Visita Dra. M. Roser

Conferències i seminaris de la Dra. Montserrat Roser (University of Kent), 17-19 d’abril de 2018. Facultat d’Educació i Facultat de Filosofia i Lletres, Campus de la UIB.
Posted on

Taller

Taller amb Cristina Fernàndez Recasens (University of Birmingham) 17 d’abril de 2018, de 16:00 a 18:00 Aula A12, Edifici Guillem Cifre, Campus de la UIB  
Posted on

Seminari

Estudis literaris i culturals catalans: seminari de recerques en curs El grup de recerca LiCETC organitza un seminari de recerques en curs sobre estudis literaris i culturals, amb la participació de cinc investigadores: Cristina Fernández (Universitat de Birmingham), Catalina Mir (Universitat de Barcelona i UIB), Júlia Oleda (Universitat de Barcelona), Maria Francisca Marimon (UIB) i … Continua llegint «Seminari»
Posted on

Seminari

Anàlisi paratextual de la literatura migrant i les seves traduccions A càrrec de Pilar Arnau (LiCETC) 14 de març de 2018 Universitat de les Illes Balears
Posted on

Col·loqui Internacional

Colóquio Internacional Os Estudos Ibericos a partir da Periferia Desafios epistemológicos e novos olhares nos estudos galegos, bascos e catalães Ponència plenària del Congrés a càrrec deMercè Picornell (LiCETC) 10 i 11 de març de 2018 Universidade de Lisboa A progressiva consolidação dos estudos ibéricos no âmbito internacional e a sua previsível expansão nos próximos … Continua llegint «Col·loqui Internacional»
Posted on

Contra-homenatge a Hac Mor

Per mor de l’Hac Contra-homenatge lleidetà a Carles Hac-Mor Amb la intervenció de Margalida Pons, LiCETC, amb la ponència De la poesia i l’anti-poesia de Carles Hac-Mor Institut d’Estudis Ilerdencs Lleida Del 27 de febrer al 2 de març del 2018
Posted on

Jornada acadèmica

Redescobrir Blai Bonet. La mirada artística Blai Bonet (Santanyí, 1926-1997), poeta, novel·lista i crític d’art, fou una peça clau en la renovació literària i cultural de la postguerra a Mallorca. Arran de la seva estada a Barcelona durant la dècada de 1950, col·laborà amb artistes de l’avantguarda, com ara Tàpies, Brossa, Subirachs… I més endavant, … Continua llegint «Jornada acadèmica»
Posted on