Activitats 2019

FAM TEXTUAL: lectura de textos d’Àngel Terron

Lectura de textos d’El llibre del mercuri (1975-1985), d’Àngel Terron (Palma: Lleonard Muntaner, Editor, 2019). Universitat de les Illes Balears, 17 de desembre de 2019.
Posted on

Conferències de Cristina Martínez-Tejero

Conferències de Cristina Martínez Tejero (Universidade de Santiago de Compostela): “Les noves dimensions del fet literari: els festivals literaris en els casos portuguès i català” i “Ecos poscoloniales en la cultura portuguesa contemporánea”. Universitat de les Illes Balears, 12 de desembre de 2019. Activitat organitzada per Jesús Revelles amb el suport de la Facultat de … Continua llegint «Conferències de Cristina Martínez-Tejero»
Posted on

Colóquios Internacionais Luso-Brasileiros 2019

Perfecto Cuadrado ha participat en els Colóquios Internacionais Luso-Brasileiros amb la ponència “Europa: mito, história, sonho, pretexto e manipulação“. Lisboa, 16 de novembre de 2019. El congrés ha estat organitzat pel Centro Cultural Eça de Queiroz, el Centro de Literaturas e Culturas Lusófonas e Europeias, la Cátedra Infante D. Henrique para os Estudos Insulares Atlânticos … Continua llegint «Colóquios Internacionais Luso-Brasileiros 2019»
Posted on

Seminari sobre espais i afectes a Ca’Foscari Venezia

Seminari “Afectos urbanos: poesía, ciudad, género, emoción”, a càrrec de Margalida Pons, en el marc del curs “Literatura y ciudad” (impartit per Enric Bou dins el màster Lingue e Letterature Europee, Americane e Postcoloniali). Università Ca’Foscari Venezia, 27 de novembre de 2019.
Posted on

Jornada sobre Margarida Aritzeta

Jornades Margarida Aritzeta, organitzades per la Càtedra Josep Anton Baixeras de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Valls i Tarragona, 26 i 27 de novembre de 2019. Pilar Arnau Segarra hi participa amb la conferència “Algunes lectures possibles d’un mosaic narratiu: Perfils de Nora“.
Posted on

Jornada sobre escriptures de la immigració

Jornada “La dimensió social de la literatura. Escriptures de la immigració en la literatura catalana actual”, organitzada pel grup LICMES (Literatura Catalana, Món Editorial i Societat) de la Universitat Oberta de Catalunya. Barcelona, Sala Beckett, 22 de novembre de 2019. Mercè Picornell hi participa amb la conferència “Sobre màscares i esquerdes. Posicions d’autoritat en la … Continua llegint «Jornada sobre escriptures de la immigració»
Posted on

Jornades d’estudi sobre Gabriel Alomar

Jornades d’estudi “Gabriel Alomar (1873-1941): l’intel·lectual, el periodista i el polític”. Universitat de les Illes Balears, 14 i 15 de novembre de 2019. Pilar Arnau hi presenta la ponència «Les col·laboracions de Gabriel Alomar a La Nación de Buenos Aires», i Pere Rosselló Bover, «Gabriel Alomar, crític literari al suplement Los Lunes de El Imparcial»). … Continua llegint «Jornades d’estudi sobre Gabriel Alomar»
Posted on

Docència d’estudis catalans a la Universitat de Cambridge

La setmana del 4 al 10 de novembre de 2019 Margalida Pons ha impartit docència als alumnes del curs SP10: The Culture and Language of Contemporary Catalonia, de la Facultat de Llengües Modernes de la Universitat de Cambridge, coordinat per Dominic Keown (Fitzwilliam College). El curs “provides an intensive introduction to the culture and language … Continua llegint «Docència d’estudis catalans a la Universitat de Cambridge»
Posted on

LXV Anglo-Catalan Society Annual Conference (Prifysgol Bangor)

Margalida Pons ha participat al LXV congrés anual de l’Anglo-Catalan Society, celebrat a la Universitat de Bangor (Gal·les) els dies 1, 2 i 3 de novembre de 2019, amb la comunicació “Emocions proscrites: escriptura, gènere, afectes i algunes veus de la poesia catalana contemporània”, un treball centrat en el capgirament de patrons d’expressió de la … Continua llegint «LXV Anglo-Catalan Society Annual Conference (Prifysgol Bangor)»
Posted on

III Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes

Irene Zurrón i Catalina Mir han participat al III Congrés de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC). El congrés s’ha celebrat a la Universitat de les Illes Balears els dies 2, 3 i 4 d’octubre de 2019. Catalina Mir hi ha presentat la comunicació “Crim, amor i ordre social: C. A. … Continua llegint «III Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes»
Posted on

Col·loqui predoctoral “Jo escriuré encara que el món s’enfonsi. Escriptores catalanes a la contemporaneïtat”

Irene Zurrón i Catalina Mir han participat com a ponents convidades al Col·loqui predoctoral “Jo escriuré encara que el món s’enfonsi. Escriptores catalanes a la contemporaneïtat”, coorganitzat per  ADHUC–Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat i el Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (UB). El col·loqui s’ha celebrat a la Universitat de Barcelona el dia … Continua llegint «Col·loqui predoctoral “Jo escriuré encara que el món s’enfonsi. Escriptores catalanes a la contemporaneïtat”»
Posted on

Xerrada “Assassines, víctimes i investigadores. Dones i novel·la criminal”

Catalina Mir ha impartit la conferència “Assassines, víctimes i investigadores. Dones i novel·la criminal” a l’Associació de Veïns de Covadonga (Sabadell). La xerrada, reconeguda com a activitat de transferència social del coneixement, ha tingut lloc el 30 de maig de 2019.
Posted on

IV Simposi Internacional EDiSo

Dolors Perarnau ha participat al IV Simposi Internacional EDiSo: Vozes, silêncios e silenciamientos nos estudos do discurso, celebrat a la Universitat de Santiago de Compostela els dies 5, 6 i 7 de juny de 2019. En la línia del silenci i silenciament com a mesura d’acció o control del discurs, Perarnau ha presentat la comunicació … Continua llegint «IV Simposi Internacional EDiSo»
Posted on

V Congrés Català de Filosofia

Dolors Perarnau ha participat al V Congrés Català de Filosofia, organitzat per la Societat Catalana de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans. El congrés s’ha celebrat a Canillo (Andorra) els dies 20, 21 i 22 de juny de 2019, i Perarnau hi ha presentat la comunicació “Wittgenstein i la poètica del silenci contemporània”. Programa
Posted on

Simposi Teresa Pàmies

Mercè Picornell participa al simposi “Teresa Pàmies. Política, memòria i literatura” amb la conferència «Tossudament fidel». Teresa Pàmies i la negociació d’un espai de resistència en la literatura catalana. El simposi, coordinat per Montserrat Bacardí i Francesc Foguet, és organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i la Societat Catalana de Llengua i Literatura … Continua llegint «Simposi Teresa Pàmies»
Posted on

III Congrés AJILLC

M. Victòria Parra, Llucia Serra i Irene Zurrón han format part del comitè organitzador del III Congrés de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (Universitat de les Illes Balears, 2,3 i 4 d’octubre de 2019), en el qual han participat prop de quaranta investigadors d’universitats estatals i estrangeres. A l’inici del congrés, … Continua llegint «III Congrés AJILLC»
Posted on

SEMINARI SUBJECTE, GÈNERE I EMOCIÓ

El grup de recerca LiCETC, en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i el GRESIB, organitza el seminari “Subjecte, gènere i emoció”, que reuneix experts de l’àmbit dels estudis literaris, culturals i fílmics, la lingüística, la sociologia i la filosofia. L’activitat, vinculada al projecte de recerca FFI2016-65110-P, partirà dels eixos de … Continua llegint «SEMINARI SUBJECTE, GÈNERE I EMOCIÓ»
Posted on

Congrés ACIS a Lisboa

Jesús Revelles ha format part del comitè organitzador del 41è congrés de l’Association for Contemporary Iberian Studies(ACIS), celebrat a la Faculdade de Letras de la Universidade de Lisboa els dies 4, 5 i 6 de setembre. A més de moderar diverses taules de comunicacions sobre identitats, desplaçaments, memòria, migracions, art, literatura i traume, Revelles hi … Continua llegint «Congrés ACIS a Lisboa»
Posted on

Presentació volum Carles Hac Mor

Presentació del volum d’autoria col·lectiva Lletres de Carles Hac Mor, imatges d’un iconoclasta, editat per Margalida Pons (Girona: Documenta Universitaria, 2019). Fundació Joan Brossa (Barcelona), 17 de juny de 2019. Amb la participació d’Ester Xargay, Carles Sanuy i Margalida Pons. Dins el mateix acte, projecció del reportatge de Carles Hac Mor, Bàrbara Raubert i Ester … Continua llegint «Presentació volum Carles Hac Mor»
Posted on

Participació al congrés Escrever espaços

Mercè Picornell ha participat al congrés Escrever espaços, mapear palavras: cruzamentos entre geografia, cartografia e estudos literários (Universitat de Lisboa, 29-31 de maig de 2019), que pretén “explorar as interconexões entre geografia, cartografia e estudos literários, dando particular atenção ao uso de tecnologias digitais (SIG) na análise literária”. Hi ha presentat la comunicació “La postal … Continua llegint «Participació al congrés Escrever espaços»
Posted on

Seminari Aneta Krejcik Plsková

“The activities of Skupina (group) XXVI in Czech Literary Culture since 1982 to the Present”, seminari a càrrec d’Aneta Krejcik (estudiant d la Universitat de Pardubice que fa una estada Erasmus vinculada al grup LiCETC). Dijous, 9 de maig de 2019, 16:00. Sala de Juntes de l’edifici Ramon Llull, campus de la UIB.
Posted on

Lianes d’Antoni Artigues

LiCETC participa als premis Cavall Verd de l’AELC amb la taula rodona “Ensenyament de la poesia, poesia de l’ensenyament. Lianes d’Antoni Artigues”. Participants: Margalida Estelrich, Miquel Àngel Llauger i Josep Pedrals. Moderadora: Margalida Pons. Sala de Reunions de l’edifici Ramon Llull, campus de la UIB, 4 d’abril de 2019, 17:00.
Posted on

Presentació sobre Andreu Vidal a l’Horiginal

En el marc del Cicle Poètic de l’Obrador de Recitacions i Noves Actituds Literàries, Margalida Pons ha fet una presentació sobre el poeta Andreu Vidal que ha inaugurat el cicle ‘Necròpsies’. Maria Cabrera, Ferran Garcia, Francesc Gelonch i Maria Antònia Massanet han llegit textos d’Andreu Vidal. Bar Horiginal, Barcelona, 23 de gener de 2019.
Posted on

Professors convidats primavera 2019

El grup LiCETC, en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, ha organitzat la visita d’una sèrie de professors convidats que han impartit diverses classes, seminaris i conferències vinculades a assignatures de grau i màster: Dominic Keown, Pau Bori, Jelena Petanović i Enric Bou (universitats de Cambridge, Belgrad i Ca’Foscari Venezia). Aquest … Continua llegint «Professors convidats primavera 2019»
Posted on