Ocupacions i presidis

Margalida Pons publica l’article «Ocupacions i presidis: escriptura, pensament i espais afectats. A propòsit de Patricia Heras, Marina Garcés i Mireia Sallarès». Rassegna iberistica, 44(116), desembre de 2021. 477-504. DOI: http://doi.org/10.30687/Ri/2037-6588/2021/17/007

Partint de textos de la poeta i activista Patricia Heras, la filòsofa Marina Garcès i l’artista Mireia Sallarès, aquest article se centra en el valor afectiu dels espais a l’esfera pública. Heras, Garcés i Sallarès convergeixen en una apropiació emocional dels espais compartits que genera noves formes d’adhesió a la comunitat. Les seves obres conformen atmosferes afectives sinèrgiques que confereixen valor a subjectes anònims o estigmatitzats. Espai i emoció s’uneixen, doncs, en emotops que transcendeixen les experiències individuals per esdevenir símbols incipients de la transformació d’una ciutat, de la resistència a l’autoritat estatal o de la supervivència d’un país ferit per les guerres.

Accés: https://edizionicafoscari.unive.it/it/edizioni4/riviste/rassegna-iberistica/2021/116/ocupacions-i-presidis-escriptura-pensament-i-espai/