Dolors Perarnau Vidal

 

Doctora en Filosofia per la UAB i Doctora en Llengua i Literatura Catalanes i Estudis Teatrals per la mateixa universitat. Com a part de la seva trajectòria investigadora, ha treballat a la Universitat de Copenhaguen i al St. Olaf College de Minnesota. Fruit d’aquesta època, són els diversos estudis publicats, així com la tesi doctoral centrada en la noció de límit en l’obra de S. Kierkegaard, amb particular atenció a la relació entre filosofia i literatura. La relació fronterera entre aquests dos discursos l’ha portada a estudiar la reflexió sobre el llenguatge de les poètiques contemporànies, àmbit en el qual ha elaborat una segona tesi en Filologia Catalana sobre la poètica del buit en Víctor Sunyol. Entre les seves darreres publicacions, destaca Heterodoxias. Filosofia e literatura, volum col·lectiu del qual és també coordinadora. Actualment treballa com a professora de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Santiago de Compostel·la. 

Publicacions recents:

PARCERO, Oscar; PERARNAU, Dolors; PAULA, Marcio, Heterodoxias. Filosofia e literatura, amb el capítol: “O poema sem poeta. Pseudonímias, heteronímias e anonimias na identidade kierkegaardiana (Vila Nova de Famalicão, Húmus, 2021), p. 35-68.

RODRÍGUEZ FER, Claudio, Valente Epistolar (Correspondencia de José Ángel Valente con sus amistades), amb el capítol: “De Ramon Xirau a José Ángel Valente. Tres cartas y muchas correspondencias” (Cátedra de José Ángel Valente Poesía y Estética / Universidade de Santiago de Compostela, 2021), p. 41-64.