Caterina Cardona Cànaves

Caterina Cardona és llicenciada en Filologia Catalana (2013) per la Universitat de les Illes Balears. Posteriorment, va completar la seva formació amb el Màster en Formació del professorat (2014) i el curs de postgrau en Llibres i literatura infantil i juvenil: producció, usos i recepció (2014), per la Universitat de Barcelona en coordinació amb el Banco del Libro de Venezuela.

Ha treballat com a lectora de català per part de l’Institut Ramon Llull a la Universitat de Guadalajara (Jalisco, Mèxic) del 2015 al 2019.

Actualment imparteix classes d’anàlisi i producció de textos a la Universidad de Guadalajara i la Universidad Jesuita de Guadalajara-Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Occidente. Forma part de l’espai feminista i d’investigació urbana, Cuerpos parlantes.

Pel que fa a la recerca, gràcies al Programa de Estímulo a la Creación Artística (PECDA-FONCA, Mèxic) duu a terme una investigació sobre les formes de representació de les violències en la producció narrativa d’autores contemporànies de Jalisco.