Maria Palmer Clar

Contacte Maria Palmer Clar

academia.edu/MariaPalmerClar

 

És graduada en Llengua i Literatura Catalanes i en Llengua i Literatura Espanyoles per la Universitat de les Illes Balears, amb premi extraordinari de final de carrera a ambdós graus. Ha cursat el màster de Construcció i Representació d’Identitats Culturals a la Universitat de Barcelona i començà el Màster de Filosofia de la UIB.

Ha impartit classes de català per a joves nouvinguts a l’IES Felanitx i a l’IES Mossèn Alcover i ha estat professora al CEPA Calvià. Col·labora regularment a la revista Caràcters i ha publicat articles i ressenyes a diverses revistes científiques, com Els Marges o Reduccions.
 
La seva línia de recerca va encetar-se amb l’estudi de la poesia contemporània des d’una perspectiva de gènere i amb l’exploració de la noció de subjecte, especialment a l’obra de Maria Sevilla. La tasca investigadora ha prosseguit amb l’anàlisi de la violència a l’obra d’Antònia Vicens i l’estudi del concepte de resiliència a la poesia d’Antonina Canyelles. També s’ha aproximat als versos de sor Juana Inés de la Cruz i a la narrativa de Mercè Rodoreda a partir de la idea de mirada. Actualment, recorre aquest viarany des de la fenomenologia i les teories dels afectes, amb una tesi sobre la mirada afectiva a l’obra de Perejaume.