La Narrativa dels 70. Gir de guió en la literatura a Mallorca

 

Pilar Arnau participa en el cicle “La narrativa dels 70. Gir de guió en la literatura a Mallorca”, una iniciativa de la Fundació Mallorca Literària, del Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la UIB i de l’Institut d’Estudis Catalans / IEC Palma. Amb el suport del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i del Grup de Recerca «Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius» (LICETC) de la UIB.

La dècada dels setanta constitueix un període històric de transformació social i cultural a Mallorca, que es tradueix en l’àmbit literari en la irrupció d’una important fornada d’escriptors. Són els narradors i les narradores de l’anomenada promoció dels 70, protagonistes d’un autèntic gir de guió en la literatura a l’illa. Mig segle després, aprofitam l’avinentesa per guaitar en aquest període de la nostra literatura, amb el privilegi de poder-ho fer en companyia de molts dels autors implicats. Amb ells volem recuperar i reivindicar novel·les que han bastit la sòlida tradició narrativa a Mallorca des d’aleshores, propiciant-ne la relectura i debatent el concepte de generació, que habitualment refusen.

Dates i activitats

Divendres 5 i dissabte 6 de novembre de 2021. Casa Museu Llorenç Villalonga (Binissalem).

Divendres 12 i dissabte 13 de novembre de 2021. Monogràfic #01: Guillem Frontera, edifici Sa Riera, UIB, Palma.

Més informació

Programa