Catalina Mir Jaume

Contacte: Catalina Mir Jaume

http://www.ub.edu/adhuc/ca/node/5246/

Graduada en Periodisme i en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Ha cursat el Màster d’Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona, i el Màster en Formació del Professorat a la Universitat de les Illes Balears.

Actualment és investigadora predoctoral FPU a ADHUC–Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat de la Universitat de Barcelona. En el marc del projecte de recerca FEM 2014-55057-P, «Víctimes i agressores. Representacions de la violència en la narrativa criminal escrita per dones», elabora una tesi sobre l’obra d’escriptores catalanes de narrativa criminal a finals del segle XX, sota la direcció de la Dra. Elena Losada Soler i de la Dra. Margalida Pons Jaume.

És membre de l’equip de treball del projecte d’investigació «La poesia catalana contemporània des de la perspectiva dels estudis afectius: teories, implicacions de gènere i aplicacions a pràctiques textuals i performatives» (PID2019-105083GB-I00).

Ha publicat el monogràfic Vint-i-dues aproximacions a la traïció com a tema literari. Per a una anàlisi global de ‘Vint-i-dos contes’ de Mercè Rodoreda (Fundació Mercè Rodoreda / IEC, 2021).