Xavier Barceló Pinya

Telèfons   971 172045 (2045)  
                 971 259739 (9739)  

 

És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears i Màster en Estudis Hispànics per la Sheffield University. Ha estat professor de les universitats de Sheffield i Liverpool i actualment és professor associat del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears, on treballa, a més, en el Centre d’Autoaprenentatge de Català.

Llicenciat en Filologia Catalana per la UIB, B.A. en Estudis Hispànics per la Universitat de Sheffield, M.Phil. en Estudis Hispànics per la Universitat de Sheffield. Treballa en projectes de recerca I+D sobre literatura catalana, integrat en l’equip liderat per la Dra. Margalida Pons. És membre del consell de redacció de la revista Urban Island Studies.

Les seves línies de recerca són la literatura catalana contemporània, en especial la narrativa mallorquina, els estudis sobre illes, la ciberliteratura i la fotografia. Imparteix docència sobre la narrativa contemporània en el Grau de Llengua i Literatura Catalanes i ha publicat dos llibres, Història, memòria i mite a la narrativa d’Antoni Mus i Literatura sense papers: escriptures, art i entorn digital, aquest últim com a editor. A més, ha escrit una vintena d’articles i capítols de llibre, publicats arreu del món.

Actualment està acabant la seva tesi doctoral, que estudia la representació en la novel·la mallorquina de l’Alteritat i la seva relació amb la mobilitat.